Aktuell information

Vi återgår till normal verksamhet i linje med Folkälsomyndighetens covid-rekommendationer

Äntligen kan vi återgå till normal verksamhet på Solgården. Det finns inte längre några rekommendationer för barn och fullvaccinerade vuxna om att endast umgås i den nära kretsen. Folkhälsomyndigheten har nu lyft föreskrifterna som reglerar säkert avstånd och trängsel.

Personer som inte är fullvaccinerade har ett eget ansvar att hålla avstånd och ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp. Alla andra ska vara uppmärksamma på symtom och stanna hemma vid misstanke om covid-19.

Vi fortsätter att bevaka utvecklingen och följa de riktlinjer som ges av myndigheterna. Vår högsta prioritet är våra gästers och medarbetares hälsa och välbefinnande. Denna information gäller tills att annat anges och kan uppdateras vid senare tillfälle.

Det går att boka våra stugor samt flerbäddsrummen i Röda huset

  • Holmen, Kobben och Skäret är på 20 kvadratmeter vardera och har fyra bäddar.
  • Måsen är ett lite enklare boende på 9 kvadratmeter med två bäddar.
  • Havsörnen är vår största och bekvämaste stuga på 32 kvadratmeter med fyra bäddar.
  • I Röda huset finns flerbäddsrum med Det finns tre avdelningar och 47 bäddar. Du kan antingen boka enstaka rum eller hela avdelningar.

Det går återigen att boka Gula paviljongen för evenemang
Nu öppnar vi upp Gula paviljongen för bokningar av konferenser och tillställningar.

Kontakta oss för information och bokningar

010-459 14 13
0730-92 18 42
Solgarden@hyresgastforeningen.se

Hänt på Solgården 2020

På grund av Coronaviruset (COVID-19) så har vi enbart hyrt ut våra fem stugor.
Vi har haft en arbetsdag med arbetsgruppen där våra förtroendevalda är med och hjälper till.
I Gula Paviljongen hände det mycket!
Vi har bytt fönster, bytt yttertaket över utbyggnaden till toaletterna och målat huset utvändigt. Hall har fått målade väggar, nytt tak och golv. Ett nytt kök har installerats samt två helrenoverade toaletter med dusch och Nytt tak på glasverandan.
Vi har skrapat parkeringen + alla grusgångargångar samt grusat upp alltihop.
Receptionen har målats, tapetseras och fått ett nytt golv. Personalköket har målats, tapetserats, fått nytt golv och ny köksinredning. Toaletten har fåt nytt tak, nya väggar och nytt golv.
I Östra delen i Röda Huset har vi målat, tapetserat och lagt nytt golv i samlingsrum och hallar. Vi har nya möbler i alla gemensamhetsytor i Stora Röda Huset och på glasverandorna.

Hänt på Solgården 2019

Vi har haft 7 veckors familjeläger i Hyresgästföreningens egen regi.
Konferenser, skolresor, bröllop, fester, kalas + uthyrning av stugor och rum etc.
Vi har haft två arbetsdagar med arbetsgruppen där våra förtroendevalda är med och hjälper till.
I Gula Paviljongen har det byggts ett diskrum som installerats med en torndiskmaskin och ny ventilation. Där har även två toaletter och hall har renoverats med nya tak, väggar och bonat golv.
Vi har bytt ut alla toalettstolar på Solgården
Soprummet är målat, höjt golvet och uppdaterat med uppmärkta sorteringskärl.
Det har tagits ner träd och rensat bort mycket sly.

Under sommaren 2019 arrangerade Hyresgästföreningen sommarläger under sju veckor för familjer med barn som är mellan 10 och 13 år. På lägren får hela familjen möjlighet att umgås, träffa grannar och ha trevligt. Aktiviteterna vänder sig främst till barn mellan 10 och 13 år.  Men det finns mycket att göra även för föräldrar och medföljande syskon. Under fem fartfyllda dagar hinner barnen träffa nya kamrater och dessutom pröva på en mängd olika aktiviteter. Våra duktiga lägerledare har satt ihop ett spännande program men det finns också tid för lek och familjeaktiviteter.

Vi hade också mycket bokningar på vår uthyrningsverksamhet. Många familjer hyr några nätter eller en vecka vid Vänern i våra stugor och rum. Dessutom har andra företag och föreningar bokat Solgården för konferenser, skolresor, bröllop, fester, kalas med mera.

Solgården har blivit ännu soligare

  • I Gula Paviljongen har det byggts ett diskrum som installerats med en torndiskmaskin och ny ventilation. Där har även två toaletter och hall har renoverats med nya tak, väggar och bonat golv.
  • Vi har bytt ut alla toalettstolar på Solgården
  • Soprummet är målat, höjt golvet och uppdaterat med uppmärkta sorteringskärl.
  • Det har tagits ner träd och rensat bort mycket sly.
  • Vi har haft två arbetsdagar med arbetsgruppen där våra förtroendevalda medlemmar är med och hjälper till.

Alla är välkomna till Solgården – framför allt våra medlemmar

Hyresgästföreningens egna läger- och konferensanläggning Solgården, är ett sommarparadis alldeles vi Vänerns strand ca 15 km öster om Vänersborg.

Hit är man välkommen att komma för en dag eller flera dagar med övernattning. Det finns lokaler som passar för möten och andra sammankomster. Många håller sitt bröllop och/eller sin bröllopsfest här. Anläggningen har bra tillgänglighet både till lokaler och strand. Vi är stolta över Solgården och anläggningen är en led i vårt arbete att öppna upp, och betyda mer för fler.

Tveka inte att ringa eller mejla oss om du vill boka, eller har frågor.

Välkommen!

Mia Kjellsson

Föreståndare

GLAD PÅSK!

Våren och sommarens aktiviteter börjar ta form. Särskilt välkommet är alla koloniveckor som är under planering. Vi hälsar alla barn och ledare varmt välkomna till, som vi hoppas, en underbar sommar med sol och värme och härliga bad.

Ses snart!